Regelingen op keuringen in verband met Covid-19

In verband met de regelingen en beperkingen aangegeven door de overheid en in het belang van de gezondheid van de leden van de Nederlandse Bond voor de Diensthond, hebben wij tot wederopzegging, de volgende regelingen tijdens keuringen vastgesteld.
 
1. De anderhalve meter regel wordt tijdens de gehele keuring aangehouden. Zowel door organisatoren, deelnemers, keurmeesters, helpers en publiek.
2. Mensen die verkouden zijn hoesten en niezen, worden niet tot het terrein toegelaten.
3. De organisatie ziet erop toe dat de 1.5 meter en de regel m.b.t. verkouden mensen wordt nageleefd.
4. Op de keuring kunnen alleen aanwezig zijn: Organisatoren, deelnemers, keuringscommissie en helper(s). Helaas zijn geen toeschouwers of begeleiders meer toegestaan.
5. Het verblijf van de keurmeesters en helper, dient zodanig te zijn ingericht, dat ook zij de 1.5 meter regel kunnen handhaven. Bij droog weer en temperaturen boven de 15 graden, mag de ruimte voor de keurmeesters ook buiten worden ingericht, mits de nodige privacy is gewaarborgd.
6. Desinfecterende middelen dienen bij het toilet en bij een eventueel fonteintje elders aanwezig te zijn. Inschrijven: De geleider legt alle bescheiden op een tafel die 1.5. meter van de keuringscommissie is verwijderd en blijft achter deze tafel teneinde eventuele vragen te kunnen beantwoorden.
7. Gebruik van de lange lijn in afdeling II.  Men kan een eigen lijn (op  de juiste lengte)  gebruiken. Indien er via de organisator 1 lijn wordt gebruikt die een ieder gebruikt, dienen de deelnemers bij deze oefeningen handschoenen te dragen. Dit om een eventuele besmetting via een lange lijn te voorkomen. 

Aanvang van oefeningen: De geleider lijnt zijn hond af bij de pion die 5 meter van de keurmeester is geplaatst. Hij volgt tot aan de volgende (2e) pion en houdt halt LINKS naast deze pion.De keurmeester zal 1.5 meter van deze pion verwijderd zijn. Daarmee voorkomen wij het dragen van mondkapjes tijdens de meeste oefeningen.
Tijdens het zoeken draagt de geleider handschoenen. (Wegwerp dan wel andere) De geleider legt na het einde van de oefening de gevonden voorwerpen in het bakje dat minstens 1.5 meter van de keurmeester staat.
De organisatie draagt zorg dat de keurmeester van de zoekoefening zijn handen kan ontsmetten.
Overval: Zowel de geleider- als de helper dragen een mondkapje en handschoenen tijdens deze oefening.

De organisatie draagt zorgt voor voldoende mondkapjes en wegwerphandschoenen.

De secretaris.


Geplaatst op: 07-10-2020